Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Likovno rešenje iz Srbije zaštitni znak konferencije UN

    Zaštitni znak konferencije UN, koja će se naredne godine održati u Brazilu, biće slogan i likovno rešenje Anđele Grabež, apsolventa specijalističkih studija „Reklama i mediji” na FDU.
     
    Anđela Grabež, apsolvent specijalističkih studija „Reklama i mediji” na Fakultetu dramskih umetnosti, osmislila je plakat pod kojim će se naredne godine u Rio de Žaneiru okupiti svet na konferenciji Ujedinjenih nacija o održivom razvoju. Počast da njeno idejno rešenje bude zaštitni znak samita UN, ova dvadesetdevetogodišnja Beograđanka izborila je u konkurenciji više od 568 učesnika iz 17 zemalja.

    Sledećeg meseca biće gost u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde će biti upriličena i izložba svih radova pristiglih na konkurs, koji treću godinu zaredom raspisuju UN i Svetska agencija za oglašavanje.

    „Tada ću dobiti diplomu i novčani deo nagrade, a domaćini pokrivaju i troškove puta i trodnevnog boravka u Njujorku“, ističe Anđela.

    Očekivala je, kaže, da će njen rad dobiti dobre ocene, ali je prva nagrada ipak nešto čemu se samo potajno nadala.

    „Pobeda je velika stvar, otvara mi mnoga vrata. Sa svih strana me zovu, stižu ponude za posao ali o tom potom“, zagonetna je Anđela.

    Plakat je završila za dan i po. Kao inspiracija joj je poslužila fotografija koju je snimio jedan njen prijatelj. Na njoj se vide leđa žene koja se previše izložila sunčevim zracima. Osmislila je slogan: „Snaga sunca. Koristite je pametnije” i za njega uradila logo u desnom uglu.

    „Ekologija me interesuje, dosta sam čitala o obnovljivim izvorima energije, o suncu, vetru, biomasi… Sunce je lajt motiv mog plakata i zato što se konferencija održava u gradu sa divnim plažama. Htela sam da skrenem pažnju da prirodne resurse treba pažljivije i pametnije upotrebljavati. Procese tehnološkog napretka moramo usporiti jer čovek nad njima gubi moć kontrole“, objašnjava Grabežova.
     
    Ovo jeste njena prva nagrada ali je kako kaže i veliko priznanje profesorima i fakultetu na kome završava specijalističke studije i potvrda da je Srbija rasadnik vanserijskih talenata.

    „Mi ne znamo šta imamo dok nam drugi ne kažu. Ponekad me brine to što potvrda da smo dobri treba da stigne iz Njujorka da bismo prepoznali kvalitet“, naglašava autorka nagrađenog plakata.

    Nije stalno zaposlena, ali za nju nema odmora. Kaže da treba da snima dokumentarni film o ženama koje trče maraton, bavi se vajarstvom, drži filmske radionice i povremeno učestvuje u projektima o filmskim i likovnim umetnostima.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE