Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mešoviti ekonomski podaci u SAD potisnuli cene nafte

    Cene sirove nafte su danas opale na blizu 94 dolara za barel pod pritiskom znakova o usporavanju američke ekonomije i smanjenja tražnje za tim energentom.

    Nafta za orijentacionu isporuku u julu je u elektronskom poslovanju na Njujorškom merkantilnom tržištu bila u padu 66 centi, na 94,29 dolara za barel, pošto je taj termin isporuke u četvrtak zaključen na 94,95 dolara ili 14 centi u porastu u odnosu na prethodni dan.

    Na londonskom tržištu ICE je nafta marke „brent“ iz Severnog mora za isporuku u avgustu ugovarana 50 centi u padu, po 113,52 dolara za barel, prenela je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

    U međuvremenu je istraživanje američke Federalne rezervne banke Filadelfije je pokazalo da je fabrička proizvodnja u tom regionu smanjena, posle objavljivanja sličnog izveštaja za područje Njujorka koji je takođe pokazao usporavanje u prerađivačkom sektoru.

    „Negativni ekonomski pokazatelji mogli bi da učine dalji pritisak na cene nafte“, ukazali su analitičari konsultantske kompanije „Riterbuš i asošijets“.

    Ostale ekonomske vesti iz Sjedinjenih Američkih Država su bile pozitivne – izgradnja novih kuća je prošlog meseca ubrzana, dok je broj osoba koje su podnele zahteve za dobijanje nadoknade za nezaposlene opao na 414.000, što je bolji pokazatelj od onog što su ekonomisti očekivali.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE