Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU uvodi naknade za autoprevoznike zbog zagađenja

    Zastupnici Evropskog parlamenta će na sutrašnjem zasedanju glasati o predlozima o novčanim naknadama za zagađenje, prema kojima bi kompanije za transport robe mogle da budu primorane da plaćaju naknadu za zagađenje vazduha i preteranu buku, najavljeno je danas u Briselu.

    Evropski komesar za saobraćaj, Sim Kalas, izjavio je da će „novi propisi EU putem naplate nadoknada navesti operatere da povećaju ulaganja u efikasniju logistiku, vozila koja zagađuju manje i uopšteno u održiviji transport“, objavljeno je na Internet sajtu „Pablik servis Jurop“.

    „Pored toga, novi propisi daju zemljama članicama nova sredstva da se bore protiv zagušenja saobraćaja, uz mogućnost naplate različitih iznosa nadoknada u različito doba dana, tako da veliki kamioni što manje saobraćaju u vreme ‘špica“, dodao je Kalas.

    On je istakao da je to veoma važan korak prema uspostavljanju pravedne finansijske klime u kojoj će cene nadoknada u različitim tipovima saobraćaja odražavati stvarne troškove za društvo i poreske obveznike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE