Deci EKG rade na terasi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deci EKG rade na terasi

  Na kardiološkom i kardiohirurškom odeljenju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u Beogradu deca dobijaju dobru i kvalitetnu negu, ali su zato uslovi boravka katastrofalni.
   
  EKG se radi na zastakljenoj terasi, a u sobama od po 18 kvadrata većinom se nalazi po šest kreveta u kojima zajedno leže deca i majke. Od oktobra ove godine to će se promeniti zahvaljujući donaciji Banke Inteza od 25 miliona dinara, uz pomoć koje će odeljenje biti potpuno rekonstruisano i opremljeno. Radovi počinju početkom jula.

  Kada se uđe na odeljenje kardiologije, prvo što se primeti jeste da je prostor čist, ali veoma skučen. Toliko je mali da dok pacijenta prevoze na krevetu, svi koji se nalaze u hodniku moraju da uđu u druge prostorije.

  Majke su sa decom smeštene u sobama u kojima se većinom nalazi po šest kreveta, gde nemaju ni minimum privatnosti, jer nema pregradnih paravana. Majke i deca leže u istom krevetu. Pored postelje ne može da stane ni stočić, već žene torbe drže na podu. Kada dođe vreme za obrok, oni ne odlaze u trpezariju jer nijedna prostorija nema tu namenu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE