Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Projekat obnove KBC „Dragiša Mišović“ će biti završen do kraja jula

    Direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević je rekao da će glavni projekat rekonstrukcije KBC „Dragiša Mišović“ sa tehničkom kontrolom i tenderskom dokumentacijom za izvođenje radova biti završen do kraja jula. On je istakao da je za to obezbeđeno 20 miliona dinara, donacijom Apoteka „Beograd“.
     
    – Po završetku navedenih aktivnosti moguće je ući u postupak izbora izvođača radova, ukoliko za to budu obezbeđena sredstva, što nije u nadležnosti ove agencije – rekao je Blagojević.
     
    Rekontrukcija centralnog objekta KBC „Dragiša Mišović“, koji je stradao u požaru u oktobru 2009, nije blizu okončanja. Razlozi zbog toga su neophodnost da se prikupi dokumentacija, ali i nedostatak sredstava za obnovu. Da bi bolnica dobila novo ruho, potrebno je najmanje 650 miliona dinara.
     
    Deo novca za obnovu, 700.000 USD je donirala američka ambasada, a sredstva su namenjena za rekonstrukciju operacionog bloka i intenzivne nege na trećem spratu. Turska agencija za razvoj donirala je novaz za uređenje bolesničkih soba i operacionog bloka na drugom spratu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE