Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uskoro preventivni lekovi za migrenu

    Migrenske glavobolje mogu biti veoma uznemiravajuće. Sada su naučnici otkrili gen koji je odgovran za pojavu migrene i kažu da je to početak za kreiranje novih terapija – možda čak i pilule – da bi se sprečila ove teška vrsta glavobolje.

    “ Po prvi put u poslednjih nekoliko decenija , video sam veliki interes od strane istraživačke zajednice , uključujući i privatne farmaceutske kompanije za razvoj preventivnih terapija migrene , “ ističe dr Guy A. Rouleau, direktor CJH Sainte – Justin istraživačkog centra I redovni profesor Odeljenja za medicine, Univerziteta u Montrealu.

    Istraživači su otkrili sekvencu gena za migrenu prošle godine . Oni kažu da im ovaj nalaz može pomoći da razviju preventivnu terapiju i lekove . Triptani , koji su otkriveni u osamdesetim, su sužavali krvne sudove u mozgu da bi inhibirali receptore za bol, da bi blokirali migrenu kod nekih pacijenata . Međutim , ovi lekovi se ne smatraju preventivnim.

    Možda krećemo ka razvoju pilula koja će blokirati kanal bola, koji reaguje na stimulaciju i izaziva bol kod migrene u mozgu, rekao je dr Rouleau  i istakao da sekvenciranje gena ne samo da nam omogućava da razumemo bolest , ona takođe otvara puteve za razumevanje bola koji pokreću migrenu.

    Otkriće gena za migrene sa aurom prošle jeseni bio važan jer potvrđuje dugogodišnju zapažanje da migrena radi u nekim porodicama ,  izjavio je dr Allan R. Purdy i dodao da prisustvo genetskih faktora u uobičajnom obliku migrene obećava razvoj efikasnog lečenja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE