Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kanabis će lečiti dijabetes i Kronovu bolest?

    Kanabis bi uskoro mogao postati veoma korisna i tražena biljka. Barem ako je suditi po istraživanjima farmaceutske kompanije GW Pharmaceuticals koja na njegovoj bazi stvara lek koji će pomagati obolelima od dijabetesa, epilepsije i Kronove bolesti, piše Herald Sun. 




    Britanskim farmaceutima to ne bi bilo prvo korišćenje kanabisa, odnosno kanabionida u njoj, za lekovite svrhe.  Još prošle godine plasirali su na tržište lek koji pomaže u slučajevima multiple skleroze. Sada žele da spoje različite sojeve kanabisa i od toga stvore univerzalan lek koji će pomagati u slučajevima više bolesti.

    – Postoji oko 60 različitih vrsti kanabionida, a mi smo ih proučili tek 12 do 15. Može se reći kako smo sami zagrebli površinu,   rekao je direktor istraživanja dr. David Potter.

    U slučajevima dijabetesa tipa 2, gojaznosti i ostalih poremećajima u metabolizmu kanabionidi u biljci bi pomagali na način da reguliše prehranu, odnosno suspregne nekontrolisanu potrebu za nezdravom hranom pomoću THCV-a.

    Iako se konzumiranje marihuane u većini država sveta tretira kao nezakonito delo, zog čega je i kanabis na lošem glasu, zahvaljujući ovoj britanskoj kompaniji stav većine mogao bi se po tom pitanju drastično promeniti – na bolje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE