Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ne lažite – to je opasno po zdravlje

    Naučnici sa jednog američkog univerziteta upozoravaju da laži ne štete samo našoj reputaciji – mogu da utiču i na zdravlje i na dužinu života.

    – Istraživanja su povezala govorenje laži sa povećanim rizikom od raka, teskobe, depresije, zavisnosti, kockanja i većom šansom da imate vrlo loše veze sa drugim ljudima – kaže dr Deirdre Li Ficdžerald, profesor psihologije sa američkog Univerziteta „Eastern Connecticut State“.

    Glavni razlog zbog koga laganje šteti zdravlju je dugoročan stres koji prati laganje. Laganje zahteva veći fizički i emocionalni napor.
     
    A budući da jedna laž podstiče drugu ova navika vas može uvesti u začarani krug koji je vrlo štetan za nervni sistem. Dugoročno izlaganje stresu dovodi do ozbiljnih zdravstvenih problema koji mogu da ubrzaju smrt.
     
    Nedostatak samopoštovanja je još jedan rezultat laganja. Teško je imati dobro mišljenje o sebi ako živite u lažima. Laž se može činiti kao lak izlaz iz problema, ali ako kasnije ne možete da se pogledate u ogledalo, vaše emocionalno zdravlje će se pogoršati.
     
    Istina donosi dugoročne koristi i bolje zdravstveno stanje. Naučite njenu vrednost i izbegnite, između ostalih, i zdravstvene rizike koji prate laganje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE