Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Protestni skup ekologa

    Predstavnici Ekološke organizacije Srbije održali su danas skup u Beogradu na kojem su izrazili nezadovoljstvo zbog genetski modifikovane hrane i zaprašivanja otrovima iz vazduha.

    Direktor Ekološkog pokreta Novog Sada i predsednik Skupštine saveza ekoloških organizacije Srbije Nikola Aleksić rekao je novinarima ispred Skupštine Srbije da je skup organizovan zbog „genocida koji se sprovodi nad nama, jer svakodnevno nas avioni zasipaju otrovima sa neba, prosipaju na ljude i prirodu otrove u tonama“.

    „Naša vlada pokušava da nam legalizuje genetski modifikovane organizme, a nauka u svetu upozorava da u trećoj generaciji su laboratorijski miševi postali sterilni“, kazao je Aleksić.

    On je kritikovao jučerašnju akciju „Veliko spremanje Srbije“ i naveo da „jedan ministar svoje građane pretvara u higijeničare, a nije im rekao gde da odlože to đubre koje su sakupili“.

    Skupu je prisustvovao i predstavnik Srpske pravoslavne crkve Dragomir Sanda koji je ocenio da život nije nikada bio teži nego što je danas.

    „Pogled pravoslavne, a time i hrišćanske crkve se po pitanju očuvanja prirode nije menjao… jer ono što je Bog za čoveka, to je čovek za prirodu“, kazao je Sanda.

    Na skupu Ekološke organizacije Srbije koji je organizovan povodom Svetskog dana zaštite životne sredine okupilo se oko 200 građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE