Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS danas saopštava odluku za Kolubaru B

    Elektroprivreda Srbije će danas saopštiti da li prihvata ponudu energetske kompanije „Edison“ za izgradnju termoelektrane Kolubara B.

    Stručnjaci EPS-a razmotrili su tehničke, ekonomsko-finansijske i ostale aspekte ponude „Edisona“ koji će biti poznati danas, kada nacionalna elektroenergetska kompanija donese konačnu odluku o statusu tog projekta, potvrđeno je Tanjugu u EPS-u.

    Za izgradnju trećeg bloka u TE „Nikola Tesla B“ (TENT B3) na nedavno zatvorenom tenderu nije stigla nijedna ponuda zainteresovanih investitora.

    Planirano je da u „Kolubari B“ budu izgrađena dva bloka od po 350 megavata, a u TENT B novi blok snage 700 megavata. Ukupna vrednost posla procenjena je na više od dve milijarde evra.

    „Za termoelektranu TENT B3, za koju nije dostavljena ponuda na prethodnom tenderu, postoji mogućnost raspisivanja novog tendera po ubrzanoj proceduri ili da se taj projekat realizuje na osnovu sklapanja međudržavnog sporazuma“, najavio je prošle nedelje generalni direktor EPS-a Dragomir Marković.

    On je istakao da EPS ne odustaje od izgradnje termoelektrane snage 700 megavata u Obrenovcu, jer postoje interesovanja određenog broja firmi koje nisu učestvovale na prethodnom tenderu.

    Marković je dodao da postoji mogućnost da EPS uskoro pronađe novog strateškog partnera za termoelektanu u Obrenovcu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE