Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građani Podgorice za struju duguju 53 miliona evra

    Ukupan dosadašnji dug za električnu energiju građana, odnosno domaćinstava na teritoriji Podgorice iznosi preko 53 miliona i 300 hiljada eura.


    Iz Elektroprivrede su saopštili da je naplata bolja na područjima gde su zastupljeni kolektivni objekti u gradskoj zoni.

    „U prigradskim naseljima, gde je često našim ekipama onemogućen pristup mernim mestima radi očitavanja ili isključenja, naplata je lošija. Kako bismo omogućili da domaćinstva lakše otplate dug, stanovnici glavnog grada i prigradskih naselja imaju mogućnost potpisivanja Protokola o izmirenju dugovanja za električnu energiju na više mesečnih rata. Protokol podrazumeva najviše 18 rata za izmirenje zaostalih dugovanja, uz uslov da se pored rate duga mesečno izmiruju i tekući računi“.

    „Postupak odobravanja plaćanja zaostalog duga u ratama je jednostavan. Potrebno je da se građani sa ličnom kartom i računom za električnu energiju prijave u operativnu jedinicu Snadbevanja, gde potpisivanjem Protokola (Ugovora) o izmirenju duga preuzimaju obavezu plaćanja duga u više mesečnih rata“, naveli su iz Elektroprivrede.

    Na pitanje da li je u planu puštanje struje za potrebe vodovodnog sistema (kako bi pumpe mogle da rade) u mesnim zajednicama u letnjem periodu iz Elektrodistribucije su saopštili da su spremni na dogovor ako se definiše ko će platiti dugovanja.

    „Bez obzira na velika dugovanja i odluku RAE koja zahteva stoprocentnu naplatu, Elektroprivreda je uvek spremna da izađe u susret i u dogovoru sa svojim korisnicima pokuša da reši problem. I u ovom slučaju, spremni smo da struju uključimo odmah nakon definisanja nadležnosti, odnosno ko će platiti dosadašnji utrošak , ali takođe i ko će ubuduće plaćati račune za električnu energiju“, kazali su iz Elektroprivrede.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE