Sarajevo: Zatvoren restoran brze hrane zbog trovanja 50 ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sarajevo: Zatvoren restoran brze hrane zbog trovanja 50 ljudi

  Fast fud “Fan-Ferhatović” u Sarajevu biće zatvoren do daljeg zbog sumnje da se više od 50 ljudi otrovalo hranom koju su u subotu jeli u ovom ugostiteljskom objektu.
   
  Portparol Uprave za inspekcijske poslove Vildana Bosno rekla je da su se, odmah nakon dojave, na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra u Sarajevu i u Hitnu pomoć Kantona Sarajevo javila četiri pacijenata sa simptomima trovanja.
   
  Sanitarni inspektor Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo u subotu uveče pregledao je objekat i doneo rešenje o njegovom zatvaranju, javio je portal Sarajevo.x.
   
  Izvršen je sanitarno-higijenski nadzor celog objekta i uzeta 22 uzorka hrane i 17 briseva radnih površina, od čega osam briseva radne odeće i ruku četiri zaposlena.
   
  “Svih 11 zaposlenih, koji su imali urednu sanitarnu knjižicu, upućeni su danas u Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo da urade pregled na kliconoštvo. Zavodu su dostavljeni i uzorci hrane i brisevi, a informacija o razlozima trovanja biće poznata po okončanju analize”, rekla je Bosno.
   
  Iz Uprave napominju da je redovna inspekcijska kontrola u ovom ugostiteljskom objektu izvršena 19. aprila i da su tada svi uzeti uzorci i brisevi bili uredni.
   
  Portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić potvrdila je da se od subote u bolnicu javio ukupno 51 pacijent.
   
  Ona je precizirala da je prvobitno dvanaestoro zadržano u bolnici, a ostali su pušteni kući, ali su jutros u bolnici stigla još tri pacijenta koja su hospitalizovana.
   
  “Stanje pacijenata koji su hospitalizovani stalno se menja, ali je reč o teškoj kliničkoj slici. Svi oni imaju visoku teperaturu, mučninu i povraćaju. Zdravstveno stanje onih koji su pušteni kući je dosta bolje, ali će biti praćeni ambulantno “, rekla je Jandrićeva.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE