Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Masovno trovanje alkoholom u Bodrumu, preminula ruska turistkinja

    Jedna ruska turistkinja preminula je u popularnom turskom letovalištu Bodrum, nakon što se otrovala nekvalitetnim alkoholom, a još šestoro njih je na reanimaciji u krajnje teškom stanju, javila je agencija RIA Novosti, prenoseći saopštenje iz generalnog konzulata Rusije u Antaliji.
     
    Agenciji je rečeno da je 28. maja uveče konzulat informisan da se grupa ruskih turista otrovala, a RIA Novosti dodaje da je jedna lokalna kompanija u noći 26. na 27. maja organizovala jahting-turu za grupu od skoro 70 ruskih turista.

    „Prema podacima osiguravajućih kompanija, 28. i 29. maja turisti su počeli da se žale na mučninu, povraćanje i gubitak svesti. Svima koji su se obratili za lekarsku pomoć lekari su postavili dijagnozu – trovanje nekvalitetnim alkoholom“, naveo je konzulat.

    Bez obzira na brzo reagovanje lekara, zdravstveno stanje sedmoro ljudi veoma je pogoršano i lekari nijesu uspeli da spasu život Mariji Šaljapinoj (28), navela je agencija. Suprug Šaljapine, Dmitrij Pahomov, rekao je da je reklamnu turu organizovovala ruska turistička agencija i da je tog dana otrovano ukupno 19 ljudi.

    Ruska Federalna agencija za turizam razjašnjava odakle je bio alkohol lošeg kvaliteta koji su turisti pili, navodi RIA Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE