Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mađarska pridobija naklonost EU rakijom iz „rakijomata“

    Mađarska, koja trenutno predsedava Evropskom unijom, osmislila je originalan način da zadivi zvaničnike EU tokom posete toj zemlji, tako što je predsednički salon međunarodnog aerodroma „Franc List“ u Budimpešti opremila „rakijomatom“. Taj uređaj pritiskom na dugme izbacuje „palinku“, vrstu mađarske rakije od voća, u kristalnim čašama i to besplatno, preneo je Rojters.

    Nakon napornih dana na samitima, salonom prođu desetine delegacija, izjavio je zvaničnik za protokol mađarskog Ministarstva spoljnih poslova, Peter Horvat, i dodao da tokom 40 minuta, koliko delegacije u proseku provedu čekajući let, „rakijomat“ postane pravi hit.

    Od instaliranja automata, koji nudi rakiju od višanja, šljiva i onu najpopularniju – od kajsija, podeljeno je 1 500 besplatnih čašica.

    „Rakijomat se svima sviđa, a posebno su mu se obradovali diplomate iz nordijskih i baltičkih zemalja, kao i oni iz Irske“, rekao je Horvat, ne želeći ipak da otkrije iz koje zemlje su najveći ljubitelji rakije. Pronalazač „rakijomata“, inženjer Peter Šarkadi, istakao je da je to prvi i jedini automat takve vrste u svetu.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE