"Nektar" najozbiljniji kandidat za kupovinu "Fruktala"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Nektar” najozbiljniji kandidat za kupovinu “Fruktala”

  Srpski lider u proizvodnji sokova “Nektar” najozbiljniji je kandidat za kupovinu slovenačkog “Fruktala” – piše beogradski “Pres”, pozivajući se na pouzdane izvore u slovenačkim poslovnim krugovima.

  Kako tvrde ti izvori, u takozvani finalni krug za kupovinu slovenačke kompanije ušle su tri ili četiri firme, a najviše šanse da postane novi vlasnik ima upravo srpski “Nektar” iz Bačke Palanke.

  Više od 17 firmi preuzelo je dokumentaciju, a na “Fruktalovu” adresu pristiglo je oko 10 neobavezujućih ponuda, dok su samo tri do četiri kompanije uspele da uđu u finalni krug i od njih se očekuje da dostave obavezujuće ponude.

  Prema pisanju lista, uz “Nektar”, nagađa se da je u igri i austrijski “Špic”, ali u Sloveniji “Nektar” važi za najpoželjnijeg kupca, koji će “Fruktal” razvijati u dobrom pravcu.

  “To bi ujedno bila i logična kupovina, s obzirom na to da bi srpska kompanija, koja je lider u kategoriji sokova u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, samo proširila uticaj i na ovdašnje tržište”, navodi izvor iz Slovenije.

  Prema ranijim navodima slovenačkih medija, za “Fruktal” su interesovanje između ostalih pokazali i njemački “Ekes-Granini”, austrijski “Pago” i “Rauh”, češka “Kofola” i “Ljubljanske mlekarne”, kao i opština Ajdovščina, koja želi da ta fabrika ostane u slovenačkom vlasništvu.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE