Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dve ćerke za porodičnu idilu

    Proučavajući životne navike više od 2.000 porodica sa različitom kombinacijom muške i ženske dece, na portalu „Baunti“ došli su do zaključka da najveća idila i harmonija vladaju u familijama koje imaju dve devojčice. Navodno, dve devojčice se lepo igraju, ne svađaju, niti ignorišu jedna drugu, ne stvaraju preveliku buku koja bi iritirala roditelje, poveravaju se mami i tati… Dakle, kombinacija sa dve ćerke u svim kategorijama je veoma dobro prošla, jer je lako dogovoriti se sa njima, međusobno se vole i spremne su da pomognu u kućnim poslovima. Takođe, lako ih je urazumiti i retko kad se nadmeću.

    Sve ovo važi samo za dve devojčice. Sa četiri je već druga priča. Ova kombinacija je recept za život prepun dramatičnih scena, zbog čega su majke i očevi koji imaju četiri devojčice najmanje srećni, jer se, u proseku, svakoga dana suočavaju sa četiri svađe ili tučnjave.

    Ako ih je više od dve devojčice u porodici problemi se dramatično pogoršavaju. – Iznenadili smo se, ali ispada da je sa njima teže nego sa dečacima, jer ako udvostručite broj sinova u porodici to nema tako negativno delovanje na opšte raspoloženje i atmosferu – kaže Fej Mingo, vođa istraživanja.

    Prema istraživanju „idila vlada i u porodicama u kojima su jedan dečak i devojčica, ili dva dečaka. Lako je čak i sa četvoricom dečaka, što se ne može reći za porodice sa tri dečaka i jednom devojčicom ili dva dečaka i dve devojčice“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE