Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poznate nagrade 43. majske izložbe

    Veliku nagradu 43. majske izložbe-Kreativna košnica dobila je Jasna Dulić Grujić za skulpturu „Pet dana kiša“, saopštilo je Udruženje likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajna Srbije.

    Stručni žiri ULUPUDS-a dodelio je Veliku nagradu 43.majske izložbe, najstarije i najuglednije izložbe profesionalnih stvaraoca svih grana primenjenih umetnosti, dizajna i arhitekture u Srbiji, Grujićevoj jer njena skulptura, kako je ocenjeno, predstavlja „spoj koncepta, naracije i autentičnog vajarskog senzibiliteta koji se retko sreće danas u umetnosti i deluje osobitom senzualnošću“.

    Žiri ULUPUDS-a u sastavu: Ljubica Jocić Knežević, keramičarka, predsednica, Vera Stanarčević, vajarka, Miroslav Karić, istoričar umetnosti, Vladimir Lovrić, magistar arhitekture, Zoran Borenović, dizajner, Miroslav Predojević, fotograf i Aleksandra Bogićević, dizajnerka tekstila, dodelio je i Plakete 43. majske izložbe – Kreativna košnica.

    Plaketu za dela koja se ističu snagom sublimacije trenutka u kome se živi, kreativnošću, idejom, trudom, konceptom i osobenom poetikom, dobili su: Petar Kujundžić za fotografiju „Korak“, Ljiljana Stojanović za linorez na papiru sa biljnim vlaknima „Pokretanje jezgra“.

    Plaketu su dobili i Danica Marinković za grafički dizajn i Dijana Milašinović Marić za studijski uvodni tekst za katalog izložbe Portreti arhitekata, retrospektiva članova Arhitektonske sekcije ULUPUDS-a 1953-2010, Vojislav Milić za rad ,“Bekstvo od konceptualizma u suštinu stvari“ i Andreja Prokopijević za skulptura „Igra- Kantata“.

    Specijalne pohvale za smela, provokativna i promišljena dela dobili su Stefan Ikonić, za rad „Ljubav“, realizovan u kombinovanoj tehnici, Ivan Grlić za fotografije „Equlibrium 2“ , Ana Džokić i grupa autora, za projekat „A(u)kcija- registar novosadskih prostora, između ličnih interesa i javnih potreba“.

    Nagradu Aleksandar Šaletić dobio je arhitekta Bogdan Slavica za poslovni objekat Surgutneftegaz u Surgutu u Rusiji a Otkupna nagrada Muzeja Primenjene umetnosti dodeljena je Larisi Ackov, za podnu keramičku instalaciju MIKRONAUT.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE