Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Centar za upravljanje životnom sredinom važan za Srbiju

    Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić izjavio je danas da je projekat „Uspostavljanje Centra za upravljenje životnom sredinom“ veoma važan za evropske integracije Srbije.

    Dulić je na otvaranju konferencije „Izveštavanje za održivost“, u Sava centru u Beogradu, kazao da će taj projekat, čija je vrednost nekoliko miliona dinara, preduzećima u Srbiji omogućiti da svoje proizvodne procese prilagode novim ekološkim standardima.

    „Cilj je smanjenje zagadjenja životne sredine, pružanje kompanijama boljih kapaciteta za upravljanje životnom sredinom i smanjenje troškova proizvodnje“, kazao je Dulić.

    On je naglasio da će uspostavljanje Centra za upravljanje životnom sredinom doneti višestruke koristi za Srbiju, industriju i preduzeća.

    Ambasador Norveške u Srbiji Nils Ragnar Kamsvag kazao je da su nakon ekonomske krize, energetska efikasnost i klimatske promene globalni izazovi, naglašavajući da je izuzetno značajna i zaštita životne sredine.

    Prema njegovim rečima, taj projekat biće najveći u Srbiji i Norveškoj i povezaće poslovni svet, vlasti i instutucije koje se bave životnom sredinom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE