Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CG: Imovina Duvankomerca za 1,47 miliona evra

    Stečajna uprava Duvankomerca raspisala je juče oglas za prodaju dela imovine kompanije od čega bi, prema dogovoru Vlade i bivših radnika koji je postignut u ponedeljak, trebalo da se isplati socijalni program.

    Bivši radnici Duvankomerca prihvatili su tada, nakon sedam dana štrajka glađu, ponudu Vlade da im do 3. juna isplati milion eura i poveže radni staž. Ukoliko se imovina ne proda do septembra, Vlada je obećala da im isplati i ostatak novca u iznosu od 1,3 miliona eura, po osnovu socijalnog programa.

    Ukupna početna cena nepokretnosti ponuđenih na prodaju je 1,47 miliona evra.

    Na prodaju je ponuđena poslovna zgrada i zemljište u Podgorici, ukupne površine 860 metara kvadratnih, po ceni od milion evra. Prodaju se poslovni i magacinski prostori koji se nalaze u Herceg Novom, Budvi, Ulcinju, Beranama i Nikšiću, ukupne početne cene oko 470 hiljada evra.

    Stečajna uprava ponudila je zainteresovanim kupcima i kioske od eloksiranog aluminijuma, kombinacije mermera i eloksirane bravarije, kao i metalne i plastične, bez rešenja o lokaciji. Spiskovi tih kioska, sa podacima o lokaciji, površini i početnoj ceni, mogu se naći na oglasnim tablama privrednih sudova u Podgorici i Bijelom Polju, kao i poslovnih jedinica dužnika u Nikšiću i Herceg Novom.

    Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju preduzeća i građani koji uplate depozit od deset odsto ponuđene cene i dostave odgovarajuću ponudu do 26. maja do 11 sati, kada će biti i otvorene.

    U slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od kupovine, ugovor o kupoprodaji neće biti zaključen sa drugorangiranim – navodi se u pozivu za javno nadmetanje. Ono će biti održano ukoliko najmanje jedan ponuđač ispuni propisane uslove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE