Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OMV pumpa zatvorena zbog curenja tečnog gasa

    Kompanija „OMV Srbija“ saopštila je danas da je benzinska stanica koja se nalazi na Ibarskoj magistrali u blizini Gornjeg Milanovca zatvorena zbog curenja tečnog naftnog gasa i da će biti zatvorena sve dok instalacija ne bude

    popravljena.

    Inspekcije u Gornjem Milanovcu danas su zabranile rad benzinskoj stanici „OMV Srbija“ zbog zagađenja životne sredine.

    „Do curenja je došlo iz podzemne instalacije, najverovatnije oštećene usled sleganja zemljišta. OMV je zatvorio sve ventile instalacije i isprao ih sa azotom kako bi se zaustavilo dalje curenje“, navodi se u saopštenju „OMV Srbija“.

    Benzinska stanica će, kako se navodi, ostati zatvorena sve dok instalacija ne bude popravljena i infrastruktura detaljno proverena. Dodaje se da „OMV“ u potpunosti sarađuje sa lokalnim institucijama i Zavodom za javno zdravlje u Ćupriji koji je izvršio kontrolu.

    Opštinska uprava ranije danas je saopštila da su građani koji žive u blizini stanice prijavili da se u vazduhu oseća tečni naftni gas, zbog čega je angažovan Zavod za javno zdravlje Pomoravlje iz Ćuprije da izvrši merenja.

    Utvrđeno je da je u šahtama povećano prisustvo organskih gasova u većem nivou od dozvoljenog zbog čega je zabranjen rad i prodaja tečnog naftnog gasa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE