Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novac za završetak pristana od pokrajine

    Uprava “Gradskog zelenila” započela je pregovore sa pokrajinskim investicionim fondovima oko 50 miliona dinara potrebnih da gradnja drugog gradskog pristana za turističke brodove na Dunavu konačno bude završena. Ako sve bude po planu, ugovor o finansiraju radova trebalo bi da bude potpisan za mesec dana.

    Novi Sad čeka novi pristan za turističke brodove punih pet godina. Tada je dobijeno oko 50 miliona dinara iz NIP-a i izveden deo radova, ali u proteklih nekoliko godina lokalna vlast nije uspela da obezbedi preostali novac. U “Zelenilu” kažu da su svake godine konkurisali kod NIP-a i drugih fondova, ali da pozitivnih odgovora nije bilo. Ovaj put su uvereni da će biti drugačije.

    Ovaj pristan bio drugi pristan kojim bi upravljao grad, preko “Zelenila” i verovatno bi bio smešten na sremskoj obali, u zoni Sremske Kamenice jer tu nema mesta za privez brodova. Prvi pristan već godinama stoji pored Varadinskog mosta.

    Portparol “Zelenila” Ivan Nožinić podseća da su projekat drugog pristana izradili inženjeri sa Fakulteta tehničkih nauka i da bi trebalo da bude jedan od najsavremenijih na celom toku Dunava.

    – Do sada je urađeno korito u bodogradilištu u Bačkom Monoštoru. Ono je već treću godinu na kanalu DTD, čuvaju ga “Vode Vojvodine” i spaseno je od propadanja jer je ofarbano je i pokriveno. Kada konačno usledi nadogradnja, novi pristan imaće 320 kvadrata – kaže on.

    Projektom je planirano pristan ima deo za policiju, carinu, prostoriju za zaposlene, višenamensku sobu, trpezariju, sanitarni blok, komunikacije, kuhinju i ostavu, fri-šop na 60 kvadrata, konferencijsku i soba za odmor, kao i turističku agenciju i suvenirnicu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE