Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nafta pojeftinala na 100,99 dolara za barel

    Ubistvo Osame bin Ladena je uticalo na pojeftinjenje života u globalnim okvirima. Cena goriva pada. Pale su cene nafte, zlata, hrane i to prvi put posle dužeg perioda njihovog poskupljenja na svetskim berzama.
    Prosečna cena sirove nafte na svetskim berzama u prethodne dve nedelje kretala se oko 122,8 dolara po barelu. Međutim, nafta je juče ponovo pojeftinila u očekivanju nedeljnog izveštaja o nivou rezervi u SAD. Američka „laka nafta“ pre otvaranja Njujorške berze pala je na 100,90 dolara po barelu, što je psihološka granica sirove nafte. U isto vreme, na berzi u Londonu evropski „brent“ iz Severnog mora prodaje se po ceni 114,37 dolara za barel, a to je pojeftinjenje od 1,53 dolara.
    Analitičari predviđaju da će nafta u ovom mesecu oscilirati između 92 i 115 dolara za barel. U međuvremenu zabeležen je i pad plemenitih metala. U prethodnih nekoliko meseci cena zlata je beležila nezapamćene rekorde u poslednjih 50 godina. Međutim, sada je prvi put registrovan pad cene zlata za 6%. Došlo je do pada od 13% i kod srebra i kod nekih prehrambenih proizvoda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE