Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gubici struje u „Jugoistoku“ 12,5 miliona evra za tri meseca

    Vrednost gubitaka struje dostigla je u prva tri meseca ove godine 12,5 miliona evra na području Privrednog društva „Jugoistok“, saopšteno je danas u tom niškom preduzeću koje pokriva šest elektrodistributivnih područja.
    Krađa struje ima najveći udeo u gubicima i rukovodstvo „Jugoistoka“ je pozdravilo uspešnu i efikasnu akciju policije koja je praćenjem brojčanika u jednom niškom hostelu otkrila početkom ovog meseca da je ukradena struja za oko milion dinara.
    U „Jugoistoku“ su naveli da se struja najviše krade u moravskim selima, a u samom gradu na području trafoa „Čistoća“ na Stočnom trgu.
    Ukupan dug za struju na području „Jugoistoka“ sada iznosi 20 milijardi dinara, domaćinstva duguju oko 12 milijardi, a pravna lica oko osam milijardi dinara, rečeno je Tanjugu u „Jugoistoku“.
    Akcionim planom je zacrtano da gubici budu manji od 17 odsto, a gubici struje u „Jugoistoku“ su prošle godine svedeni na 18,32 odsto, saopšteno je početkom godine u tom preduzeću.
    Ukupni gubici električne energije prošle godine iznosili su više od 20 miliona evra, a struja koja se ukrade dostigla je vrednost od oko 12 miliona evra i najveća je u oblasti široke potrošnje.
    U cilju smanjenja gubitaka i suzbijanja krađe, prošle godine je obavljeno više od 80.000 kontrola, a na 1.137 mesta je utvrđena neovlašćena potrošnja struje, naveli su u „Jugoistoku“, preduzeću koje pokriva područje 41 opštine sa 1.723 naseljena mesta na jugu i istoku Srbije.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE