Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Centralna banka BiH traži izvođača radova za zgradu u Banjaluci

    Nakon dobijanja građevinske dozvole, Centralna banka BiH pokrenula je postupak odabira izvođača radova putem javnog poziva za izgradnju vlastitog objekta u Banjaluci.
    Na osnovu odluke Upravnog veća Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), CBBiH je kupila zemljište za izgradnju objekta za potrebe Glavne banke Republike Srpske (GBRS) CBBiH Banja Luka.
    Ovakvu odluku Upravno vijeće CBBiH je donelo kako bi se trajno rešilo pitanje prostora GBRS CBBiH u Banjoj Luci, s obzirom na to da je prostor koji se sada koristi neuslovan, potvrđeno je za eKapiju iz Službe za odnose sa javnošću Centralne banke Bosne i Hercegovine.
    „Tokom prošle godine, na osnovu javnog konkursa, izabrano je idejno rešenje za objekat, a organizovana je i prezentacija svih idejnih rešenja pristiglih po javnom konkursu. Takođe je izabran i izvođački projekat i projekat vanjskog uređenja na osnovu idejnog rešenja. Po dobijanju građevinske dozvole, pokrenut je postupak za izgradnju objekta“, naveli su u Centralnoj banci.
    Zemljište na kojem će biti građen objekat je u Vidovdanskoj ulici u blizini hotela „Bosna“, a kupljeno je za 1.920.600 KM. Sredstva za kupovinu zemljišta i izgradnju objekta su planirana, a postupak izgradnje predstavlja pretvaranje jednog dela kapitala u drugi, odnosno novčanog u kapitalni.
    „Značaj izgradnje objekta GBRS CBBiH u Banjoj Luci je višestruk – prvi je da CBBiH time trajno rešava pitanje prostora svog organizacionog dela u Banjoj Luci i poboljšava njeno operativno delovanje. Značaj se ogleda i u činjenici da CBBiH deluje na celom prostoru BiH“, navode u ovoj instituciji.
    Takođe, naglašeno je da se investiranje vrši iz vlastitog kapitala, reč je o pasivnoj operaciji za bilans i ova investicija ni na koji način ne utiče na profit CBBiH.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE