Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Produžetak školske godine u oko 100 škola

    U oko 100 osnovnih i srednjih škola u Srbiji školska godina će biti produžena zbog štrajka prosvetnih radnika, rekao je danas pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić. Kostić je u izjavi agenciji Beta podsetio da je školama je ostavljena mogućnost da izgubljeno gradivo i časove nadoknade produžetkom školske godine za najviše pet dana.
    „Škole su zatražile mogućnost da izgubljeno gradivo i časove nadoknade nastavnim subotama i produžetkom školske godine, što im je i odobreno“, kazao je pomoćnik ministra. Većina škola tokom februara i marta štrajkovala je skraćenjem časova, a školska godina biće produžena u pojedinim školama koje su za vreme štrajka potpuno obustavile nastavu. Nastava će biti produzena u oko 100 od ukupno 1.804 škole u Srbiji, zavisno od toga koliko je trajao štrajk škole će odrediti i koliko dana je potrebno za nadoknadu, ali produžetak školske godine ne sme trajati duže od pet dana.
    Maturanti gimnazija u Srbiji prema zvaničnom kalendaru školskih aktivnosti raspuštaju se u petak 20. maja. Učenici osmog razreda osnovnih škola i đaci završnih razreda srednjih stručnih škola na raspust odlaze nedelju dana kasnije, 27. maja. Svi ostali osnovci na raspust odlaze 10. juna, a srednjoškolci 17. juna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE