Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Slavonski Brod: Sporazum o izgradnji poliklinike

    Potpredsednik vlade i ministar zdravlja i socijalne zaštite Darko Milinović u Slavonskom Brodu je sa županijskim čelnicima i vodstvom Opšte bolnice „Dr. Josipa Benčevića“ potpisao sporazum o izgradnji bolničke poliklinike, vredne 43 miliona kuna, te najavio kako će od prvog jula u svim ordinacijama porodične medicine biti uspostavljen sistem vađenja krvi.
    Zasad tu uslugu može obaviti 40% ordinacija porodične medicine, rekao je Milinović i dodao kako je jedna od mera zdravstvene reforme što veća pristupačnost zdravstvene usluge.
    „Za to smo izdvojili i novac za podučavanje medicinskih sestara. Iako je bilo zahteva da se primena odloži, to se neće dogoditi i nadamo se kako će do 1. jula sve ordinacije porodične medicine, za što su posebno plaćene, ući u taj sistem“, rekao je ministar zdravlja.
    Milinović je odgovorio kritičarima uvođenja e-zdravstva, utvrdivši kako je hrvatski sistem jedan od najsigurnijih i najboljih u Evropi.
    Kritike kako se dovoljno ne ulaže u javni sektor odbacio je iznošenjem podatka kako je u zadnje dve godine tu uloženo 6 do 8 milijarda kuna te kako će do kraja godine u opremanje ustanova uložiti 800 miliona kuna.
    „I sporazum koji smo potpisali o izgradnji bolničke poliklinike u Brodu najbolji je odgovor tim kritičarima“, poručio je Milinović.
    Najavio je i da se nastavlja obnova opreme brodske bolnice koja je u kategoriji regionalnih županijskih bolnica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE