Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Domaći lekovi protiv upale mišića

    Ne dozvolite da vas plikovi i upala mišića odvrate od treninga. Umesto toga probajte neki od ovih domaćih lekova koje verovatno imate u kući. Naravno, ako bol ne prestene – posetite doktora.
    Žuljevi
    Pažljivo prekrijte žulj uljem od lavande (koji se može nabaviti u prodavnicama zdrave hrane). Nemojte ga tapkati već ga samo prekrijte – tako će se brže ispumpati i isušiti. Previjajte ga na svakih par sati, od 3 do 5 dana dok se žulj potpuno ne povuče.
    Dokazano je da lavander leči upale, ubrzava zarastanje povreda i ublažava iritaciju kože, dodatna prednost je i što odlično miriše.

    Upala mišića

    Natopite krpu jabukovim sirćetom i obmotajte je oko mišića na 20 minuta, bol bi trebalo da prođe za nekoliko sati. Ponovite postupak na svaka tri do četiri sata sve dok se bol potpuno ne povuče.
    Jabukovo sirće opušta mišiće, pomaže povratku mlečnih kiselina koje se povuku iz mišića nakon vežbanja zbog čega dolazi do upale.
    Atletsko stopalo
    Izmeljite nekoliko čenova belog luka i stavite ga u pamučnu čarapu koju ćete nositi tokom noći. Ponavljajte ovo nekih nedelju dana, dok bol ne prestane.
    Luk ubija sve vrste gljivica – uključujući i one na stopalima.
    Osip
    Promešajte ovsenu kašu i kukuruzni skrob sa vodom dok ne dobijete gustu smesu. Nanesite na iziritiranu kožu i pustite da se osuši i da se samo skine. Nanesite smesu još jednom samo u slučaju da vas još svrbi.
    I ovsena kaša i kukuruzni skrob smanjuju iritaciju i otok, i samim tim je i svrab manji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE