Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dulić: 100 miliona dinara za Svilajnac

    U Svilajncu je danas počela rekonstrukcija i adaptacija Centra za kulturu i mosta preko reke Resave, koji se finansiraju iz programa pomoći građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize.
    Početku izvođenja radova prisustvovao je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji je istakao da su država i Svilajnac sa 100 miliona dinara finanirali ta dva projekta, kao i treći – rekonstrukciju sale za parastose.
    Dulić je, posle obilaska Centra za kulturu i mosta, izrazio zadovoljstvo što su radovi počeli da se odvijaju po planu.
    On je u izjavi novinarima ukazao na značaj angažovanja građevinskih preduzeća iz Svilajnca na oba projekta, dodavši da je na izvođenju radova uposlena skoro cela garđevinska operative te opštine.
    Ministar je najavio i da će biti razmotrena mogućnost da tokom sledeće godine bude urađeno i šetališta i prilaz do mosta koji se sada rekonstruiše.
    Dulić je izrazio očekivanje da će rekonstrukcija Centra za kulturu i mosta preko reke Resave značajno doprineti poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika Svilajnca
    On je prethodno razgovora sa rukovodstvom opštine i o realizaciji drugih projekata, uključući i oblast zaštite životne sredine i ekologije.
    Dulić je rekao da će Fond za zaštitu živitne sredine podržati još nekoliko važnih projekata u Svilajncu, koji se odnose na vodosnabdevanje, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda…
    Predsednica opštine Svilajnac Gorica Dinkić Tasić je navela da će nakon završetka rekonstrukcije Centra za kulturu ta opština dobiti objekat od javnog značaja koji će omogućiti bolje kulturne sadržaje.
    Zamenik predsednika opštine Predrag Milanović najavio je i izgradnjui mosta na Velikoj Moravi i obilaznice duge 7,5 kilometara a izrazio je zadovoljstvo uspešnom saradnjom na pripremi planske dokumentacije sa ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE