Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova pijaca u Vladimircima

    Grad Beograd sa 3,6 miliona dinara finansirao je rekonstrukciju pijace u naselju Vladimirci, u opštini Alibunar, a JKP „Gradske pijace“ tom mestu donirale su 80 metalnih tezgi, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

    Sredstva za radove obezbeđena su u okviru pomoći koju Beograd daje nerazvijenim opštinama, a naselje Vladimirci posetili su pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Komisije za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama Miroslav Čučković i odbornik u Skupštini grada Dejan Ranđić.

    Za pomoć nerazvijenim opštinama do sada je iz gradskog budžeta opredeljeno 25 miliona dinara, a do kraja godine biće izdvojeno još toliko, naveo je Šapić.

    On je istakao da bi sve te opštine, koje su dobile pomoć grada Beograda, trebalo na pravi način da iskoriste sredstva i poboljšaju kvalitet života građana u njima.

    Alibunar spada u četvrtu kategoriju nerazvijenih opština, a uređenje pijace pomoći će poljoprivrednicima i proizvođačima da unaprede svoju prodaju, naveo je predsednik te opštine Danijel Kišmarton.

    Rešenjem gradonačelnika grada Beograda, obrazovana je Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Srbiji, čiji je zadatak da definiše program i plan prioriteta ulaganja u nerazvijene opštine u oblasti komunalne i druge infrastrukture.

    Za pomoć tim opštinama obezbeđena su finansijska sredstva u iznosu od 53,6 miliona dinara, a ugovor za dodelu sredstava potpisali su predsednici opština Bela Palanka, Žabari, Žitište, Istok – Osojani, Merošina, Osečina, Plandište, Tutin, Crna Trava, Vladičin Han, Bojnik, Lebane, Gadžin Han, Medveđa, Rača, Petrovac na Mlavi, Alibunar i Malo Crniće, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE