Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zrenjanin: Za sanaciju deponije 254 miliona dinara

    Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov potpisao je u ponedeljak sa predstavnicima firme „Karin komerc“ iz Veternika ugovor o sanaciji gradske deponije, što je u ovom momentu jedan od najvećih projekata tog tipa u Srbiji.

    Mihajlov je, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, izjavio da ovaj posao nije značajan samo za Zrenjanin, već i za ceo Srednjobanatski okrug. Projekat sanacije, rekultivacije i zatvaranja ovdašnje deponije, čija je obračunska vrednost više od 254 miliona dinara, izradili su stručnjaci novosadskog Fakulteta tehničkih nauka. Poslovi prve faze, koji se tiču sanacije i zatvaranja sadašnje deponije, koštaće 161 milion dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta grada i republičkog Fonda za zaštitu životne sredine.

    Direktorka JKP „Čistoća i zelenilo“ Biljana Gligić naglasila je da će sanacija deponije naročito obradovati meštane najmnogoljudnijeg ovdašnjeg naselja Bagljaš. Jer, usled dejstva vetrova, imaju problema sa neprijatnim mirisima koji stižu sa smetlišta i stalno se nadvijaju nad ovim delom Zrenjanina.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE