Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvorena „Gružanska jesen“ u Jagodini

    U Galeriji Kulturnog centra u Jagodini otvorena je izložba slika umetnika iz Srbije, Francuske, Rusije, Ukrajine, učesnika 15. likovne kolonije „Gružanska jesen 2010“. Izložbu je priredila Turistička organizacija opštine Knić i biće otvorena do 27.aprila.

    Izloženo je 46 slika, najviše pejzaža, „motiva najpogodnijih za vežbu slikarskog oka i oslobađanja slikareve ličnosti“, izajvala je istoričar umetnosti Nevena Martinović.

    „Okupljeni pod istim nebom, okruženi istim poljima i šumama, na istim čistinama i kraj istog jezera, umetnici su imali priliku da vide i pokažu ono što ih razlikuje. Gružanska jesen im je pružila šansu da govore svojim autentičnim jezikom“, rekla je Martinović.

    Kod jednih je predeo ušao svojom materijom u sliku, dok je kod drugih lepa Gruža jednostavno sela pred štafelaj i tražila tradicionalni portret, dodala je ona.

    Goste i posetioce izložbe na otvaranju pozdravili su predsedniki opštine Knić Borislav Busnarev i zamenik predsednika Skupštine grada Jagodine Miroslav Cvetić, a u kulturnom programu učestovali su pesnik Dobrica Erić, majstori frule Milenko Ivanović i Bogdan Marković i harmonikaš Nikola Živanović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE