Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Zagrebu telefonska linija „Halo beba“ po uzoru na Srbiju

    Predstavnici hrvatskog Ministarstva zdravlja borave u Beogradu u poseti Gradskom zavodu za javno zdravlje, kako bi se upoznali sa radom telefonske linije „Halo beba“, koju žele da otvore u Zagrebu da bi taj projekat vremenom zaživeo i na nacionalnom nivou.

    Djurđica Ivković, voditelj za programe Ureda Unicefa za Hrvatsku je u izjavi Tanjugu izrazila zadovoljstvo da ima priliku da čuje na koji način je pokrenuti telefonsko savetovalište za roditelje najmlađe đece „Halo beba“.

    Prema njenim rečima, Unicef je u Hrvatskoj pre šest godina pokrenuo veliku nacionalnu akciju koju je nazvao „Prve tri su najvažnije“, u okviru koje žele da podignu svest i razumevanje, jer su prve godine života deteta izuzetno važne za njegov kasniji pozitivan i dobar razvoj i napredak.

    „Jedna od ideja koju želimo da realizujemo je telefonsko savetovalište za roditelje koje bismo želeli da kasnije preraste u Centar za roditeljstvo, a koji bi za celu Hrvatsku skupljao i radio relevantna istraživanja i okupljao stručnjake“, kazala je Ivković.

    Ona je dodala da postoji namera da telefon od samog početka bude na nacionalnom nivou.

    Šef Odseka „Halo beba“ u Gradskom zavodu za javno zdravlje Anđelka Kotović je izrazila zadovoljstvo posetom hrvatskih kolega kojima će, kako je rekla, „pomoći da ne padaju na onim mestima gde smo mi padali, kada je otvorena telefonska linija „Halo beba“ u Srbiji“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE