Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Iran sagradio kuću za porodicu iz Kraljeva

    Ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji Abolghasem Delfi danas je porodici Veljović iz naselja Konarevo kod Kraljeva predao na upotrebu kuću koju je ova država sagradila kao pomoć Kraljevu u saniranju posledica zemljotresa.

    Kuća je montažnog tipa, površine 60 kvadrata, a u njoj će krov nad glavom naći četvoročlana porodica Milana Veljovića.

    Ambasador Irana Abolghasem Delfi je rekao da je ovo još jedna potvrda dobrih odnosa Irana i Srbije i znak solidarnosti sa građanima Kraljeva koje je pogodila velika nesreća.

    „Drago nam je što smo usrećili bar jednu porodicu u Kraljevu. Nadam se da će ova kuća doneti spokojstvo porodici Veljović“, rekao je iranski ambašador.

    Abolghasem Delfi je izrazio očekivanje da će biti uspostavljene tešnje veze između Kraljeva i nekog od gradova u Iranu.

    Vlasnik nove kuće Milan Veljović zahvalio je ambasadi Irana i gradskim čelnicima što je njegovoj porodici efikasno rešeno stambeno pitanje.

    „Bio bih presrećan kad bi svako ovako kao mi doživeo da dobije novu kuću umesto stare, teško oštećene. Mojoj porodici je rešeno veliko egzistencijalno pitanje“, rekao je Veljović.

    Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je podsetio da je od zemljotresa ovo druga poseta ambasadora Irana i da je donacija realizovana vrlo efikasno.

    Ambasador Irana Abolghasem Delfi i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović saopštili su da su dogovorili održavanje Dana kulture Irana u Kraljevu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE