Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 saveta da postanete SREĆNIJA OSOBA

  Sreći težimo svi, naročito u ovoj prazničnoj atmosferi koja je pred nama. Ona nije tako daleko i nedostižnost nje je više mit nego stvarnost. Zato Let’s reach success savetuje kako da postanete srećnija osoba na ovih deset načina.

  Smejte se – Dok se smejemo naše lice je relaksirano i hormoni sreće se opuštaju. Nasmejane ljude svi vole,a  jedna studija je dokazala da kada vidimo da se neko smeje ili se i sami smejemo, to povećava naš osećaj sreće. Na Zapadu se primenjuju terapije lečenja smehom gde se ljudi okupljaju u velike zajednice i samo se smeju.

  Meditirajte – Naučno je dokazano da meditacija povećava zadovoljstvo i pruža osećaj ostvarenosti i ispunjenosti. Bićete srećniji i prisutniji u svakom trenutku. Meditacijom preživljavamo divne trenutke. Meditacija donosi relaksaciju, povećava koncentraciju i pomaže nam da se bolje fokusiramo, donosimo odluke, razvija kreativnost i poboljšava imuni sistem.

  Razmišljajte pozitivno u vakoj situaciji – Nije teško ostati smiren i pozitivan. Ne dozvolite da vas negativnost povuče na dno. Razmišljajte pozitivno i privlačite takvu energiju. Potrudite se da vidite pozitivnu stranu svega. Fokusirajte se na rešenja, a ne na probleme i sve ćete lakše prolaziti ukoliko ste uvek vedri.

  Promatrajte svoje misli – Kada god shvatite da su negativne pretvorite ih u pozitivne i lepe misli. Vežbajte ovo stalno i iznova dok ne primetite kako zaista postajete srećnija osoba.

  Ulovite svoj hobi – Kada vam obaveza i rokova dođe preko glave okrenite se radu koji vas opušta i koji radite samo za sebe. Sklonite se malo od zahtevnih rasporeda i sledite svoju strast. Hobi je odličan način da odagnate stres i brige.

  Budite prisutni – Ne dozvolite da prošlost utiče na vašu sadašnjost ili da upropasti vašu budućnost. Šta je bilo, bilo je … i prošlo.  Takođe nemojte mnogo da razmišljate o budućnosti. Naročito ne onoj koja je neizvesta i na koju apsolutno ne možete da utičete. Sada učinite sve što možete da vaš život bude bolji.

  Učinite nešto za društvo – Kada činite nešto za druge i unapređujete društvo u kojem živite automatski se osećate svrsishodnije, ispunjenije i bolje. To je sreća.

  Naučite da praštate – Kada naučite da se fokusirate na tuđe greške trošite svoje dragoceno vreme i energiju koju vam crpe negativne misli. Jednostavno oprostite drugima. Ne zbog njih već zbog vas samih, kako biste se osećali neopterećujuće i srećno.

  Ostavite ljutnju, ne ostavljajte ljude ljutim – Ljutnja može uticati na vas više nego bilo koja druga mentalna nestabilnost. U vašem je interesu da naučite kako da budete strpljivi.

  Joga – Investirajte 10 do 15 minuta za jogu svakoga dana i unapredite svoj dan. Ona pomaže da izbalansirate svoje telo, um i disanje što će rezultirati srećnim stanjem svesti.

  [preporucene_vesti ids=“243864, 249279, 253286″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE