Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  10 miliona evra za mlade firme

  Pripremamo konkurs za program ranog razvoja mladih preduzeća, čiji će fond sa tri miliona evra da se uveća tri puta, najavljuje predsednik Upravnog odbora Investicionog fonda Srbije i biznismen iz Nemačke Dejan Ilić.

  Već šest godina ovaj fond zajedno sa Privrednom komorom Srbije, Evropskom unijom i Svetskom bankom sufinansira razvoj mikro i malih preduzeća, kako bi se podstakao njihov privredni rast.

  Svake godine fond je preko javnog konkursa delio po tri miliona evra kao podsticaj za razvoj ovih preduzeća. Uslov je da je mikro ili malo preduzeće staro do dve godine i da ima pokriveno 20 odsto svojih investicija za projekat kojim konkuriše za donaciju.

  Ove godine na naš konkurs se javilo 70 preduzeća, a 14 firmi je u proseku dobilo po 50.000 evra, kaže Ilić za Novosti. Uglavnom su to preduzeća za proizvodnju IT tehnologije, projektni biroi, ali i proizvođači voća i povrća…

  Namera Investicionog fonda Srbije je da angažuju što više malih preduzetnika da konkurišu za ova podsticajna sredstva, čiji iznos je i do 80.000 evra po projektu.

  Iznenadio sam se kada sam otkrio da Srbija uvozi gipsane ploče, okove za vrata i mnogu drugu robu koju proizvode mala preduzeća iz zemalja EU. Srbija mora da razvije mala preduzeća i da preko njih poveća svoj izvoz. Mi iz fonda smo tu da im pomognemo, zaključio je Ilić.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE