Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    salata

    Ne bacajte jaja koja vam ostanu od Uskrsa: 6 FANTASTIČNIH recepata

    Salata, torta, tortilje… šta sve možete napraviti od uskršnjih jaja?

    Svake godine posle Uskrsa pitamo se isto – šta sa preostalim kuvanim jajima? 

    Rešenje nije da ih bacite, a dobra vest je da od njih možete napraviti mnoštvo različitih ukusnih jela.

    Donosimo vam nekoliko recepata:

    Mimoza salata

    Potrebni sastojci:

    150 g šunke, 150 g kačkavalja, 3 kuvana jajeta , 1 kisela pavlaka, 2 veća barena krompira, 150 g majoneza.

    Priprema: Krompir obarite u ljuci, oljuštite i onda izrendajte. Posolite i pobiberite. Ređajte po red rendane šunke, rendanog krompira, kačkavalja i jaja. A između, svaki sloj premažite mešavinom majoneza i pavlake. Ukrasite rendanim jajima.

    Pileća salata

    Potrebni sastojci:

    170 g zelene salate, 300 g obarenog belog mesa, 2 tvrdo kuvana jajeta.

    Za preliv:

    2 čaše jogurta, 1 kašika senfa, Pola kašike suvog biljnog začina, 2 kašike majoneza.

    salata

    Priprema:

    Jogurt, senf, suvi biljni začin i majonez dobro izmešajte. Oprane listove zelene salate poređajte na plitki tanjir. Odozgo stavite naseckano belo meso i kolutove tvrdo kuvanih jaja. Prelijte pripremljenim prelivom i dobro ohladite pre služenja.

    Nica salata

    Potrebni sastojci:

    1 kuvano jaje, 1 paradajz, 1 krastavac, 1 paprika, 1 konzerva tunjevine, Par crnih maslinki, 1 crni luk, 1 glavica zelene salate, Malo maslinovog ulja, Limunov sok, so, biber.

    Priprema:

    Jaje i paradajz isecite na kriške, krastavac na kockice, papriku na tračice, a luk na kolutove. Zelenu salatu iscepkajte na male listove. Pomešajte svo povrće, začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i biberom i dodajte maslinke.

    Punjena jaja

    Preostala jaja možete i napuniti. Presecite svako na pola, izvadite žumance, izgnječite ga i pomešajte s nekim od sledećih sastojaka.

    1: Majonez, senf i seckana šunka – u željenom razmeru 2: Pavlaka ili sremski sir, sitno seckane maslinke – u željenom razmeru 3: Krastavčići, čajna kobasica, pomešano s krem sirom i peršunom.

    A možete i napraviti neku kombinaicju po sopstvenom ukusu.

    Kada pomešate sastojke i žumance, jednostavno kašikom punite udubljenja na polovinama belanaca.

    Torta od paprika

    Potrebni sastojci:

    1 pakovanje tost hleba, 10 pečenih paprika, 400 g majoneza, 2 pavlake, 4 kisela krastavca, 4 kuvana jajeta, 250 g šunke, 100 g feta sira, Malo kečapa, 150 g kačkavalja,

    Priprema:

    Pomešajte majonez i 1 pavlaku, pa podelite na tri dela. U prvi deo dodajte iseckane krastavce i iseckana kuvana jaja. U drugi deo dodajte sitno iseckanu šunku, izgnječen feta sir i kečap po ukusu. U treći deo umešajte narendan kačkavalj i još jednu pavlaku. Pečene paprika isecite na trake.

    Ređajte red tost hleba sa koga ste odstranili koricu, pa nanesite prvi fil. Preko rasporedite deo iseckane pečene paprike, pa ponovo red tost hleba. Nanesite i drugi fil, pa još jedan red pečene paprike i na kraju poklopite sa još jednim redom tost hleba. Celu tortu premažite trećim filom i ukrasite pečenom paprikom po želji.

    Tortilje sa filom od jaja

    Potrebni sastojci:

    Gotove ili domaće tortilje, 4 tvrdo kuvana jaja, 150 g kuvanih krompira, 160 g majoneza, 300 g mešanog kuvanog povrća, 70 g crnog luka, 30 ml sirćeta, kisela pavlaka, čili sos, so, biber.

    Priprema:

    Prvo pripremite fil. Tvrdo kuvana jaja i krompir isecite na manje delove i pomešajte sa sitno seckanim crnim lukom i kuvanim povrćem. Majonez pomešajte sa sirćetom, pa nakon toga sa seckanim jajima i povrćem. Posolite i opet promešajte.

    Tortilje podgrejte na tiganju, pa ih filujte, stavite ih na tanjir i prelijte čili sosom i pavlakom.

    Izvor: BIZLife

    Foto: Unsplash

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE