Znate li šta je "gvozdena ribica" koja spašava živote? (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Znate li šta je “gvozdena ribica” koja spašava živote? (FOTO)

  Pre šest godina, kanadski doktor Kristofer Čarls (Christopher Charles) boravio je u Kambodži, gde je primetio da tamo većina dece pati od nedostatka gvožđa u krvi. Ni odraslima nije bilo mnogo bolje: Imali su strašne glavobolje i nisu mogli da rade.

  Tada je dr Čarls došao na ideju da napravi „srećnu gvozdenu ribicu“, koja može da obezbedi preko 75 odsto preporučenih dnevnih doza gvožđa za odrasle, i mogla bi da bude pravo čudo za anemične ljude širom sveta, piše BoredPanda.com.

  Dve milijarde ljudi širom sveta je anemično i pati od nedostaka gvožđa, što u nekim slučajevima može da dovede i do smrti. Ovaj rasprostranjen problem mogao bi lako da se reši posebnim suplementima, ali na žalost, ili su nedostupni ili suviše skupi za mnoge.
  gvozdena-ribica1Sa ovim izumom doktora Čarlsa, sve što treba da uradite jeste da „prokuvate vodu ili supu sa gvozdenom ribicom bar 10 minuta.“ Ova ribica može se aktivno koristiti i do 5 godina.
  Polovina stanovnika Kambodže koji su koristili gvozdenu ribicu u kuvanju više nisu bili anemični nakon 12 meseci.

  Dr Čarlrs ne namerava da se zaustavi ovde. Veruje da se dizajn ribe može adaptirati tako da bude prihvatljiva i u drugim kulturama i zemljama u razvoju.

  Posetite: LuckyIronFish.com

  Izvor: BIZLife/LuckyIronFish.com

  Foto: LuckyIronFish.com

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE