Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zelena elektrana Mašinske škole u Pančevu uz podršku NIS-a

  Projekat „Školske zelene elektrane – Vetrosol“ je predstavio profesor Mašinske škole Vladimir Božičković.

  Svečanim otvaranjem „Školske zelene elektrane – Vetrosol“ uspešno je realizovan projekat Mašinske škole u Pančevu koji je kompanija NIS podržala u okviru prošlogodišnjeg konkursa „Zajednici Zajedno“ .

  Školsku zelenu elektranu osmislili su i napravili učenici Mašinske škole Pančeva i njihovi profesori, sa ciljem unapređenja zaštite životne sredine, smanjenja potrošnje električne energije i uvođenja inovacije u primeni obnovljivih izvora energije.

  1

  Vetrogenerator pomoću kojeg škola prikuplja energiju vetra i proizvodi električnu energiju.

  NIS je obezbedio sredstva kojima je omogućena postavka vetrogeneratora, solarnih panela i ugradnja led osvetljenja pomoću kojih škola sada sama proizvodi električnu energiju, pokriva deo svojih potreba za strujom i na taj način ostvaruje znatnu uštedu u potrošnji. Ovaj projekat predstavlja primenu alternativnih izvora energije, jer objedinjuje iskorišćenje energije vetra i svetlosne energije i doprinosi povećanju energetske efikasnosti.

  Saradnja između Mašinske škole „Pančevo“ i NIS-a započela je 2013. godine, kada je nabavkom 3D štampača kompanija doprinela da ova škola postane lider u uvođenju inovativnih tehnologija u srednje obrazovanje u Srbiji. Podrškom novom projektu, NIS na delu potvrđuje svoje strateško opredeljenje da posluje odgovorno prema budućim generacijama.

  Kompanija NIS već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u kojima posluje i na taj način podržava društveno važne projekte koji doprinose socijalnom i ekonomskom razvoju lokalne sredine. I ove godine kroz program „Zajednici zajedno“ NIS je izdvojio više od 110 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica, među kojima je i Grad Pančevo.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE