Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zec „ispreskakao“ državne institucije, i nije jedini

  Oštre kritike na račun Privredne komore Srbije i obavezne članarine u toj instituciji, mogle su se čuti na forumu o Zakonu o PKS.

  Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović rekao je da je obavezno plaćanje članstva u Privrednoj komori Srbije (PKS) neustavno.

  „Prema članu 55 Ustava Srbije jemči se svakom pravo da ostane izvan svakog uduživanja“, rekao je Manojlović na forumu „Ustavna utemeljenost Zakona o PKS“ koji je organizovala Biznis info grupa.

  Direktor preduzeća Mona Uroš Momirović rekao je da će ta firma „ostati izvan članstva u privrednim komorama jer ne zastupaju njihove interese“.

  „PKS nije prava komora već produžena ruka Ministarstva privrede. Privrednicima treba spustiti poreze da bi otvorili nova radna mesta“, rekao je Momirović.

  Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miodrag Zec rekao je da „sve državne institucije služe jednoj osnovnoj ideji koja je suprotna onoj kojoj bi trebalo da služe“, a to je pre svega da budu od koristi za građane i privredu.

  Direktor kompanije Modus Milan Knežević rekao je „da interese privrede niko u ovoj zemlji ne zastupa“. „Najveće nezakonite radnje kreiraju se kroz zakonita rešenja“, dodao je Knežević i pozvao privrednike da ne plaćaju članarinu u privrednim komorama.

  Novim Zakonom o privrednim komorama koji je usvojen u decembru prošle godine predviđeno je obavezno članstvo privrednika i plaćanje članarine. Zakon treba da stupi na snagu 1. januara sledeće godine.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE