Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zašto je azilantkinja izgubila posao u Nemačkoj već prvog dana

  Palestinska azilantkinja dobila je otkaz već prvoga dana na poslu pripravnice u gradskom veću jer je odbila da skine maramu s glave, javlja Dailymail.

  Iz kancelarije gradskog veća nemačkog grada Lukenvaldea, rečeno joj je da je time narušila neutralnost radnoga mesta.

  Gradonačelnica  Elizabet Hercog-von der Heide (Elisabeth Herzog-von der Heide) nošenje marame smatra izražavanjem verskih uverenja na mestu na kome se očekuje neutralnost, i istakla je da u kancelariji ne dopuštaju ni držanje krsta na zidovima.

  Gradonačelnica, inače članica levo orijentisanog SPD-a, smatra kako 48-godišnju Palestinku uopšte nije trebalo ni zaposliti ako tokom razgovora za posao s glave nije skinula maramu.

  Lokalni zastupnik konzervativne stranke CDU Sven Petke nije se složio s tom odlukom. Rekao je da u zakonu nema temelja za takav postupak, i naglasio kako nemački Vrhovni sud nije zabranio sličnu odeću.

  Gradonačelnicu je zato podržao člana antiimigrantskog AfD-a.

  „Ne možete imati posebne privilegije za muslimane ako ne dopuštate držanje krsta na zidu“, rekao je Tomas Jung. „Gradonačelnica zbog ove teške odluke zaslužuje poštovanje, ne kritike.“

  Većina Nemaca za delimičnu zabranu burki

  Velika većina Nemaca podržava bar delimičnu zabranu prekrivanja lica velovima koje praktikuju neke muslimanke, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja.

  Konzervativni ministri unutrašnjih poslova nemačkih regiona iz Hrišćansko-demokratske unije kancelarke Angele Merkel predložili su prošle sedmice zabranu nošenja burki i drugih velova kojima se prikriva lice u javnim školama, na sudovima, u vožnji i nekim drugim situacijama.

  Ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavio je da nije za potpunu zabranu nošenja vela, navodeći da bi takav predlog naišao na ustavne prepreke.

  Istraživanje u kojem je u utorak i sredu telefonskim putem ispitano 1.008 osoba pokazalo je da 51 odsto Nemaca podržava potpunu zabranu, a 30 odsto je za delimičnu zabranu nošenja vela.

  Protiv bilo kakve zabrane je 15 odsto ispitanika, rezultati su ankete koje je za televiziju ARD spovela agencija Infratest dimap.

  Izvor: Index.hr, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE