Vučić za HRT: Sledeće godine rast 4 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić za HRT: Sledeće godine rast 4 odsto

  Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za Hrvatsku televiziju da će ukoliko ne bude problema sa kukuruzom, Srbija ove godine imati rast oko 2,6-2,7 odsto i najavio da ako sa Železarom bude sve u redu on sledeće godine biti i četiri odsto.

  „Srbija će ove godine imati rast oko 2,6-2,7 ukoliko ne bude problema sa kukuruzom, pšenica je odlično. Sve drugo su već predvidljivi brojevi. Sledeću godinu očekujemo, ako sa Železarom bude sve u redu, i posle posete Si Đinpinga sada, očigledno je da bi to tako trebalo da ide, mislim da ćemo ići na gotovo četiri odsto rasta, što je veliki rast,“ rekao je Vučić.

  Upitan o ekonomskim odnosima Srbije i Hrvatske rekao je da Hrvatska jedan od najznačajnijih spoljno-trgovinskih partnera naše zemlje.

  „Srbi bi vam odmah rekli: To je zato što Hrvati neće da puste Srbe da ulažu na njihovu teritoriju, što sam siguran da negde ima istine, a i da negde nema istine. Tako da je to negde pola-pola. Ima negde i našeg nedovoljnog znanja, a ima negde, činjenica da Hrvati iz različitih razloga teže podnose srpsko prisustvo nego što Srbi podnose hrvatsko prisustvo. Ja sam veoma zadovoljan činjenicom da imamo dosta investitora iz Hrvatske, da su nam i najveći trgovinski lanci iz Hrvatske. Sa tim nemamo nikakav problem. Mislim da, sve dok posluju u skladu sa zakonom, a to čine, imamo veliki broj fabrika čiji su vlasnici Hrvati. Za nas je Hrvatska jedan od najznačajnijih spoljno-trgovinskih partnera. Tu saradnju, mislim da možemo da uvećavamo u budućnosti i po pitanju turizma i usluga i mnogih drugih stvari, ali za to je potrebna drugačija politika i drugačije emocije,“ rekao je Vučić za HRT.

  Izvor: BIZLife, RTS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE