Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VOICE: Predsednik partije Slovaci zakupio internet domen za zelenaški sajt

  Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) saopštio je danas da je predsednik partije Slovaci napred Pavel Surovi, zakupio internet domen preko kojeg planira da u Srbiji organizuje posao davanja novčanih pozajmica građanima po veoma nepovoljnim kamatnim stopama.

  Prema podacima do kojih je VOICE došao, ovaj posao bi trebalo da se odvija na način kao što posluju slični specijalizovani portali u 23 zemlje, poput Hrvatske i Slovačke, sa kojima je Surovi i poslovno sarađivao.U pomenutim zemljama, ovi portali oštre su kritikovani u javnosti jer klijente koji na vreme ne vrate novčane pozajmice stavljaju u vrlo nezavidan položaj zbog visine kamate koju kasnije moraju da izmire.

  Iz tog razloga Slovačka je bila i upozorena od Evropske komisije, što je dovelo do delimične promene načina poslovanja ovakvih portala, odnosno veće zaštite klijenata.

  Posao u Slovačkoj odvijao se, a i dalje se odvija, preko kompanije Feratum (Ferratum), koja odnedavno posluje i u Hrvatskoj preko sajta Brzikredit.com, a kamate za pozajmice koje daju su veoma visoke i iznose više od 25 procenata.

  Za Feratum banku radio je i Pavel Surovi od 2011. do 2014., i u njoj je, kako je sam ranije naveo, bio zadužen za sve marketinške poslove i glavni izvršilac svih kampanja Feratuma u Hrvatskoj.

  Paralelno sa tim radio je kao internetski marketinški konsultant u Feratumu Slovačka sve do februara 2015. godine.

  „Ukoliko biste u Slovačkoj putem sajta Feratum banke pozajmili 250 evra na 15 dana morali biste da vratite kamatu od 62,5 evra. Ako biste zakasnili nekoliko dana, bili ste obavezni da platite kamatu na kamatu“, navodi VOICE.

  Pavel Surovi je u Srbiji zakupio domen Brzikrediti.rs. i registrovao ga na svoje ime, a on se navodi i kao jedina osoba za administrativni i tehnički kontakt.

  Surovi nije želeo da daje izjavu za VOICE .

  Predstavnica Asocijacije potrošača Srbije Jovanka Nikolić kazala je za VOICE da će u Srbiji na udaru ovakvog načina pozajmljivanja novca biti brojni radnici koji rade na crno.

  „Oni ne ispunjavaju nikakve uslove za podizanje kredita, pa će svoje finansijske probleme rešavati oslanjajući se na te buduće oblike poslovanja i pozajmica“, ocenila je Nikolić.

  Politička partija Slovaci napred je na poslednjim pokrajinskim izborima nastupila u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

  Izvor: Beta

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE