Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIŠEKRATNE MARAMICE: Ideja koja je dobila čak 400.000 USD

  Decenijama unazad višak smeća pravi velike probleme planeti i ljudima. Ipak, za te probleme odgovorni su sami ljudi. Dok s jedne strane imamo one koji o svojoj životnoj sredini ne brinu uopšte, s druge strane su oni koji se maksimalno trude da redukuje i smanje đubre koje svakodnevno pravi.

  Jedna takva ideja na vebsajtu Kickstarter, koji je namenjen prikupljanju nivca za nove pojekte i ideje, sakupila je skoro 400.000 dolara, i ta cifra neprestano raste.

  Naime, reč je o kutiji za maramice koja je ekološki održiva, napravljena od silikona. U njoj se nalazi 18 maramica koje su od tkanine i koje je moguće oprati.

  Ova kutija funkcioniše tako što je s jedne strane otvor iz kog je moguće izvući čistu maramicu, upotrebiti je, a zatim ubaciti u otvor sa druge strane. Iako na prvi pogled deluje nehigijenski, u pitanju je kutija koja ima unutrašnju pregradu i koja odvaja čiste od prljavih maramica.

  Samu kutiju moguće je oprati, što u mašini, što ručno, a maramice se, nakon što su iskorišćene, ubacuju u mašinu u posebnoj kesi od tkanine. Na ovaj način je moguće oprati ih čak 520 puta, a uštedeće se više od 9.000 maramica za jednokratnu upotrebu.

  U prezentaciji svog projekta, autori podsećaju koliko je za životnu okolinu loše trošiti maramice koje se upotrebljavaju samo jednom a zatim se bace.

  „Ponovnom upotrebom eliminišemo potrebu za proizvodom kojim iskorišćavamo naše resurse, koji se proizvodi, pakuje i neprestano isporučuje“, napisali su autori.

  Oni su takođe izneli i velike prednosti ovog projekta. Naime, kako navode, osim što ćemo sačuvati naš novac, sačuvaćemo i planetu.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE