VIDEO: Opozicija vređala Đukanovića, umalo i da se potuku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  VIDEO: Opozicija vređala Đukanovića, umalo i da se potuku

  Sednica Skupštine Crne Gore na čijem je dnevnom redu izbor vlade izbornog poverenja, prekinuta je zbog verbalnog incidenta u skupštinskoj sali, koji je umalo prerastao u tuču.

  U trenutku kada je poslanicima trebalo da se obrati premijer Milo Đukanović, ustali su poslanici opozicionog Demokratskog fronta i uzvikivali “Milo lopove, Milo lopove!”.

  Premijer je uzvratio sa “Bravo kreteni!”, posle čega je predsednik Skupštine Ranko Krivokapić prekinuo zasedanje.

  U skupštinskoj sali umalo je došlo do tuče premijera Mila Đukanovića u poslanika Demokratskog fronta Branka Radulovića i Janka Vučinića koji su prvo vređali i psovali premijera, a zatim i nasrnuli na njega, pišu Vijesti.

  Tuču su sprečili poslanici i skupštinsko obezbeđenje. Radulović se naginjao ka premijeru koji je bio dva metra od njega, a Đukanović mu je poručio “dođi, dođi”.

  Radulović je uzvratio “ćuti idiote jedan” i ponovio uvredljive reči. Nastalo je komešanje, nakon čega je i Janko Vučinić krenuo ka Đukanoviću vređajući ga. Đukanović ga je pozivao “ajde dođi”. Fizički sukob sprečile su njihove kolege iz DPS i DF.

  Sve je trajalo nekoliko minuta. Atmosferu je pokušao da smiri Krivokapić, ali je Vučinić nasrnuo i na njega. Premijer je napustio zgradu Skupštine, dok je većina poslanika u skupštinskim klubovima.

  Skupština u napetoj amosferi radi od početka nedelje, od kako raspravlja o vladi izbornog poverenja i od kada se u skupštinske klupe posle višemesečnog bojkota vratio Demokratski front.

  Đukanović je trebalo da se obrati povodom izbora novih ministara iz redova opozicije. Front se posle višemesečnog bojkota vratio u Skupštinu i oštro kritikuje deo opozicije koji se dogovorio sa Đukanovićem, optužujući je “izdaju”.

  Crna Gora koja je otvorila 22 poglavlja u pregovorima sa EU i na pragu je članstva u NATO, i dalje se suočava sa ozbiljnim sumnjama u regulanost izbora, a takve sumnje notirane su u izveštajima Unije i GREC.

  Sumnje u kupovinu ličnih karata, dupli birači, stranačko zapošljavanje uoči izbora i druge zloupotrebe državnih izbora kulminirali su aferom “Snimak” uoči poslednjih, predsedničkih izbora 2013. godine, ali ta afera nije dobila epilog na sudu.

  Izvor: Blic, Vijesti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE