Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uberovim vozačima u Hrvatskoj će oduzimati vozila

  Hrvatski ministar saobraćaja Oleg Butković izjavio je da prevoznička firma Taxi Cammeo u Splitu, ali i platforma Uber na području cele Hrvatske posluju nelegalno.

  Razlog je što ne poseduju dozvole za auto-taksi prevoz predviđene Zakonom o prevozu, tvrdi Butković koji je najavio drastične kazne, ako se odmah ne povuku.

  „Uber pa i Cammeo u Splitu rade nelegalno. Mi nastavljamo sa radom saobraćajne inspekcije, ne samo u izricanju kazni nego i u oduzimanju vozila koje će krenuti ovih dana“, rekao je Butković za Novu TV.

  Iz kompanije Uber su reagovali saopštenjem da njihovi partneri-vozači posluju u skladu svim zakonima Republike Hrvatske.

  „Partneri-vozači su poreski obveznici Hrvatske gde plaćaju sav porez na pun iznos svake vožnje. Smatramo da je potrebno što pre modernizovati postojeću regulativu u skladu sa preporukama Evropske komisije koja zagovara razvoj ekonomije deljenja i novih poslovnih modela poput Ubera.“

  Sarađujemo sa predstavnicima iz više ministarstva te se nadamo da će, nakon Švedske, Estonije, Litvanije i Portugalije, i Hrvatska postati referentna država u području digitalne ekonomije i ekonomije deljenja“, saopštili su iz Ubera.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE