Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Tamo gde leži snaga stila

  Piše: Aleksandra Velimirović Janakievski, osnivač i direktor modnog brenda Belgrade Workshop i discipline Modni koučing

  Nedavno me je jedna prijateljica pitala tokom razgovora o poslovnom odevanju: “A da li baš mora nakit?”. Odgovorila sam joj kontra pitanjem: “ A da li koristiš začine u kuvanju?”. Malo je ustuknula ali je onda izraz razumevanja zamenio čuđenje.

  Odabrala sam da budem jasna preko banalnog primera da bih izbegla komentare tipa “ nemam vremena da se time bavim”, “volim samo diskretan nakit”, “ne volim da skrećem pažnju na sebe” itd.

  Nije od presudnog značaja kakav nakit, bitno je iskoristiti ga na pravi način.

  Nakit, pored tašni, cipela, marama, šešira, kaiševa spade u asesoare a uz frizuru, boju kose, šminku i manikir čini veliku grupu detalja. Može izgledati  da su detalji manje važni od npr. sakoa ili haljine, ali naprotiv!

  U detaljima leži snaga našeg stila.

  Ako imate dve iste odevne kombinacije, jednu bez nakita ili nekog drugog detalja a drugu upotpunjenu nekim od njih, prva će delovati banalno i bezlično. Razlog je jednostavan – detalji su začin našeg izgleda.

  Napravite sledeći eksperiment. Obucite npr. farmerke, belu majicu (jednostavnu, bez aplikacija, koja diskretno prati liniju tela) i sako. Stanite pred ogledalo. Primetićete da je kombinacija korektna ali prilično nedovršena, čak neupadljiva. Zatim dodajte neki komad nakita, npr ogrlicu. Ili minđuše. Sigurno ćete poželeti da namestite i kosu na odgovarajući način, da se slaže sa ostatkom. Kad ste to uradili primetićete da bi bilo dobro  i da se našminkate, jače ili slabije, opet u zavisnosti od tipa nakita za koji ste se opredelili. Već se vide naznake stila koji oblikujete. Sleduje izbor obuće, možete ga napraviti tako da krajnji rezultat vašeg kombinovanja bude harmonija a može i akcenat ili kontrast, opet zavisi šta želite da postignete.

  Zapravo, sve što ste spremni da iznesete može da se kombinuje ako je u skladu sa prilikom, estetskim kriterijumima i vašom prirodom.

  Nakit je dobrodošao zato što nam pomaže da rušimo granice i izlazimo iz šablona ili da pokažemo svoju pripadnost. Setimo se i sledećeg: nakit je od davnina imao jaku magijsku ulogu, onome ko ga nosi davao je snagu, pokazivao moć i mesto na društvenoj lestvici, bio je znak raspoznavanja za prijatelje ali i za one koji to nisu. Stvari se nisu mnogo promenile od praistorije do danas – i dalje je izvor satisfakcije i nacin da pokažemo ko jesmo.

  Kroz nakit pokazujemo svoju individualnost, autentičnost i sklonosti.

  Ako ste po prirodi stvari neformalni a posao, okolina pa čak i vaša uverenja zahtevaju ozbiljan, strog način odevanja, izborom nakita možete pokazati svoje afinitete a pri tom ostati u poželjnoj zoni.

  Možda ste skroz sportski tip i zavisnik od adrenalina; nakit iz linije Neon uliće vam dodatnu energiju.

  BW-neon

  Radoznali duhovi spremni na izazove i skloni neočekivanim rešenjima rado će se opredeliti za nakit iz linija Brutal i Industrial.

  Ako volite da budete elegantni i zapaženi ali i da začikavate nakit Classic i Basic napraviće balans između onog što želite i na šta ste spremni.

  Stalna potreba za definisanjem pojma slobode odlikuje sanjare i vizionare, njima je teško da dugo budu “usidreni” – nakit iz Navy linije zaštitni je znak njihovog unutrašnjeg putovanja.

  BW-navy

  Ako u nekom periodu života osetite potrebu da menjate svoj dotadašnji izgled, detalji a naročito nakit dobar su poligon za unapređivanje i brušenje novog stila.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE