Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svislajon Takovo prestaje da proizvodi 18 vrsta spornih Juvitana proizvoda

  Kompanija Svislajon Takovo, u okviru koje posluje i fabrika Juvitina iz Inđije, najavila je da će trajno isključiti iz proizvodnog programa 18 vrsta spornih dečjih kašica i sokova, za koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo povlačenje iz prodaje zbog  nedozvoljene količine pesticida.

  Ta kompanija je zatražila i hitan povraćaj spornih kašica Juvitana iz svih veleprodaja i maloprodaja u Srbiji u centralni magacin proizvođača.

  „Navedeni proizvodi su strajno isključeni iz proizvodnog programa  dečije hrane Juvitana, piše u saopštenju.

  U kompaniji Svislajon Takovo nije bilo moguće dobiti odgovor da li će fabrika u Inđiji nastaviti da radi i šta će biti sa ostatkom proizvodnog asortimana.

  [preporucene_vesti ids=“251852″]

  Ta kompanija je obustavila proizvodnju u fabrici u Inđiji 12. novembra, nakon što je Ministarstvo zdravlja objavilo da je u dečijim kašicama pronađen višak pesticida i saopštila da će zabrana proizvodnje trajati dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda na lageru u fabrici.

  Ministarstvo zdravlja 8. novembra je objavilo da se sumnja u zdravstvenu ispravnost određenih vrsta Juvitana dečijih kašica i da bi mogle predstavljati rizik po zdravlje dece, jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta presticida.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE