Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stranci duguju milion evra kazni za parkiranje

  Beogradskom Parking servisu stranci duguju milione za neplaćeno parkiranje, pa su čak angažovali advokate da naplati potraživanja.

  Samo za poslednje dve godine ceh koji nisu izmirili dostigao je oko 101,9 miliona dinara i to bez sudskih troškova i kamata, a kada se i to uzme u obzir radi se od sumi o oko milion evra!

  Prema podacima ovog preduzeća, u 2014. i 2015. godini evidentirano je oko 31.000 inostranih dužnika, a od toga 6.290 su vlasnici vozila sa registarskom oznakom Bosne i Hercegovine.

  Za period od dve godine imamo nenaplaćeno 54.494 naloga za dnevnu parking-kartu stranih državljana. Državljani BiH nisu platili 11.142 naloga kažu u Parking servisu.

  Koliko se opušteno i bahato ponašaju pojedini vlasnici vozila sa BiH tablicama kada dođu u srpsku prestonicu svedoči podatak da jedno vozilo sa ovog registarskog područja ima čak 49 neplaćenih dnevnih parking-karata.

  Za naplatu dugova vlasnicima vozila sa stranim tablicama, zbog neplaćenih naloga za dnevnu kartu, JKP Parking servis Beograd ima saradnju sa dve firme iz inostranstva – EPC plc pan europen collection iz Londona i preduzećem C.A.Group GmbH iz Linca.

  Ova austrijska firma je za potraživanja od državljana BiH angažovala advokatsku kancelariju Stevanović iz Bijeljine, u kojoj objašnjavaju da rade na osnovu dokaza, odnosno fotografije na kojoj se vidi da je kazna ostavljena ispod brisača i dokumentacije dobijene od beogradskog Parking servisa.

  Na osnovu toga od Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH dobijaju potrebne podatke. Kaznu uvećanu za troškove advokata šalju na adresu vozača, koji je dužan da plati od 100 do 170 konvertibilnih maraka (od 50 do 85 evra).

  U advokatskoj kancelariji ističu da je procenat naplate veoma visok, kao i da engleska kompanija, koja je zadužena za naplatu potraživanja u Šapcu, Nišu, Valjevu, Novom Sadu i drugim gradovima ima mnogo više predmeta.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE