Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigli „zeleni“ autobusi za Beograd (FOTO)

  Četiri od pet električna autobusa, koji znatno manje ili uopšte ne zagađuju životnu sredinu, stigli su u Beograd. Oni se trenutno nalaze na carini, saopšteno je iz Gradske uprave.

  Tim povodom gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je da klimatske promene i potreba za energetskom efikasnošću danas diktiraju način prevoza i vrstu goriva koja se koristi u megalopolisima.

  „Aktivnija i odgovornija rukovodstva gradova u svetu, kao i Beograd, prelaze na takozvane alternativne energetske izvore zarad zaštite životne sredine i čoveka.“

  Budući da postoje i drugi izvori energije koji znatno manje ili uopšte ne zagađuju životnu sredinu poput naših električnih autobusa, Beograd će nastaviti sa uvođenjem i korišćenjem drugih energenata u gradskom saobraćaju, naveo je Trivan.

  Gradski menadžer Goran Vesić u petak je rekao da će peti autobus biti dopremljen za nekoliko dana jer je bilo problema u transportu zbog štrajka u luci Pirej.

  Grad Beograd je izdvojio 2,6 miliona evra kojima je kupljeno pet električnih autobusa kineske kompanije Hajger.
  ZeleniBus1 ZeleniBus2Autobusi mogu da prime 80 putnika i saobraćaće u razmaku od 12 do 15 minuta na našoj „zelenoj“ liniji od Belvila do Vukovog spomenika.

  Tako će Beograd biti prvi grad u ovom delu Evrope koji ima zelenu, ekološku liniju gradskog prevoza.

  Izvor: B92, Agencije

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE