Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa vaučerom pravo u u Prolom banju

  Od početka ove godine više od 44.000 građana se prijavilo da koristi vaučere za subvencionisano letovanje na nekoj od domaćih turističkih destinacija, kažu za Danas u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

  Ovo ministarstvo je prvi put prošle godine pokrenulo akciju kojom se građani Srbije pozivaju da letuju u svojoj zemlji. Da bi im olakšali donošenje odluke da ostanu u Srbiji, u Ministarstvu su ponudili da subvencionišu odmor sa 5.000 dinara. Kako je broj zainteresovanih bio veliki, ove godine država je nastavila da u istom iznosu dotira odre đene kategorije stanovništva.

  „Za vaučere se najviše prijavilo penzionera, 56,3 odsto, potom zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara, koji čine 33,4 odsto, kao i 4.000 nezaposlenih,“ navode u Ministarstvu turizma.

  Broj domaćih turista koji su u preostalih nekoliko kategorija koje mogu da koriste vaučere je znatno manji, ispod jedan odsto. U Ministarstvu kažu da se najviše njih prijavilo iz Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Pančeva, Zrenjanina i Čačka, a da je najtraženija destinacija Prolom banja.

  Izvor: Danas

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE